Pengikut

Rabu, 11 Januari 2012

Terfikir kejap

 

Dari semalam lagi aku baca kat banyak blog-blog gosip dan bukan blog gosip dok post pasal pergaduhan Rita Rudaini dengan adik iparnya si Zaquan tu. Masing-masing dok berbalas-balas kat twitter..adalah tweet perkara-perkara yang mengaibkan.

Cuma aku terdetik sikit di hati…ada yang copy paste kat blog pasal tweet tweet diorang ni. Pastu  datang plak blogger lain copy paste plak kenyataan tu letak kat blog sendiri. Dah jadi berantai-rantai lak.

Dan..setiap blogger tu bila dah penghujung entry diorang konon-konon bagi nasihat la tak elok berperang kat tweeter sbb menjatuhkan maruah ..mengaibkan diri sendiri dan keluarga.

Tapi aku rasa macam sama je…yang dok copy paste tweet-tweet tu pun membawa ke mengaibkan orang. Apa tak boleh ke kalau kita baca tweet tweet tu, simpan sendiri dan biarkan jela diorang. Jangan nak memperbesarkan hal tu….biarkan diorang selesaikan masalah keluarga diorang sendiri. Tak pasal-pasal plak  kau jadi batu api yang bikin panas pastu menyebarkan plak ke seantero dunia.

2 ulasan:

Mami DindaBella berkata...

setuju 100%...dahla benda tu tak elok pastu disebarkan pulak..kuasa blogger ni sangat kuat sebenarnya jadi gunakanlah ke arah kebaikan bukannya nak mencanang keburukan/ kelemahan orang lain. (teremo plak)

Bila Hati Azwani Berbicara berkata...

hehe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...