Pengikut

Jumaat, 24 Februari 2012

Bharat Tea Valley

 

Lepas menikmati sarapan pagi di Brincang, kami memulakan perjalanan menjelajah cameron highlands hari kedua dengan melawat ke Ladang Teh. Ladang pilihan kami cuma kat Bharat je. Malas nak nyusahkan abah aku memandu ke Ladang Tea Boh yang jalannya mungkin teruk. Kalau suami aku yang memandu bolehlah demand sikit.. :)

 CM day 23 Bila dah sampai tu kitorang masuk ke kiosk jualan teh.

CM day 24 Membuat pilihan teh..yang warna kuning tu memang pilihan pertama kami. Tea gred satu yang sesuai untuk dibuat teh tarik. Yummm memang sedappp!

CM day 25 Lagi-lagi memilih dan posing dalam kedai.

CM day 26 Antar teh yang paling mahal. Yang ni memang tak beli la. 200gram RM20.00. Aku minum teh yang murah-murah jekkkk…

CM day 27 Pening gakla nak memilih sebab banyak jenis teh..aku ada ambik jugak teh uncang perisa strawberi.

CM day 28 Posing lagi depan bangunan Bharat Tea Plantation.

CM day 29 Lepas tu kita jalan la plak melalui cafe ke ladang. Cafenya lupa plak nak ambik gambar. Mentang-mentang dah sarapan sebelum datang sini. Pandang cafe dengan sebelah mata aje.

CM day 210

Posing di tangga. Sebelum turun ke ladang. Ma aku sementinya tak mau turun bila tengok tangga tinggi. Sayang lutut katannya..hehe..(eh itu aku yang kata)

Alaaaa…sambung letak gambar lagi la lepas ni…picasa crashed plak dahhhhh…!

2 ulasan:

Mami DindaBella berkata...

dah macam dokumentari bersiri dah ha..

Bila Hati Azwani Berbicara berkata...

mestilaaaa...banyak citer ni selama 3 hari 2 malam tau

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...