Pengikut

Sabtu, 3 Mac 2012

abanggggg dah nak kiamat dahhhh..


Tadi masa hantar suami gi Putrajaya sentral dengan berita kat Bernama Radio 24. Katanya Salji turun buat kali pertama di Baitulmaqdis dalam tempoh 4 tahun ini…bla..bla..laaa…
Aku cakap kat husband aku…”abanggggg dah nak kiamat dahhhh..”
“Hahhh…tau takpe..tapi tak sedar-sedar lagi dok derhaka kat suami..”
Arggg…sentap aku..dia anggap aku derhaka ke…huaaaa…aku cuma nak merajuk je. Memang aku rasa macam nak marah (sayang) dan banyak merajuk takmau pandang muka dia dan buat jelingan maut ngan dia (lately ni la)..ada aje yang tak kena (abang jugak yang buat saya marah dan merajuk..hehe..dicampur lagi termakan dengan hasutan dan bisikan syaitan yang direjam)…kalau dia anggap derhaka dan tak maafkan aku atau terdetik dalam hati dia ‘sesuatu’..makkkk takut aku…taknak buat lagiiiiiiii..mintak maapppp la abang..
Sampai sentral tadi siap salam (salam tu setiapkali) dan cium (cium tu kadang-kadang)..serta sebut mintak maap…yang tu memang tak pernah...kecuali hari raya..
DSCN8589
3 bungkus rendang. Cukuplah untuk makan 3 hari..2 hari lagi tu goreng telur jela ye cik abang.
Ok hari ni aku masak rendang ayam seekor, kacang botol goreng untuk bekalan suami aku. AKu buat Soft Cotton Cheese Cake..kalau dah pukul 4.30 petang baru mula membakinggggkan Soft Cotton Cheese Cake..alamatnya memang tak sempat la nak tapau. Kek Masak pun ngam-ngam kul 7.00 petang. Nak bagi sejuk lagi.
Seperti biasa cheese cake ni memng kena sejukkan 3,4 jam selepas masak bagi dia keras sikit. Oleh kerana niat murni aku ni nak tapaukan jugak utk suami aku..maka berderailah kek tu. SObb..sobbb..sedih sangat. Remuk rasa hati..pertama sebab kek berderai dan satu lagi sebab tak dapat tapaukan utk suami. Nak tauu kek tu berderai pun aku marah dan merajuk ngan suami aku. Laaa apa salah dia..(merajuk pada yang sayang.. Smile with tongue out, kan?).

DSCN8592
Uikkk minyak berladung-ladung…ermmmppp mintak maaf la ye kalau ada yang sakit mata..aku meman kaup ngam minyak2 kat bahagian atas tadi..huhuu

1 ulasan:

Mami DindaBella berkata...

aduiii lawak sungguh..apa ni asik merajuk je kek tak jadi pun nak merajuk kat somi ish ish ish..3 bungkus rendang tuh berapa hari punya bekalan tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...