Pengikut

Jumaat, 6 April 2012

Kek Red Velvet

 

Hujung minggu lepas aktiviti aku menghabiskan stok barangan kek sebelum rosak atau expired. Yela macam susu cair dan whipping cream tu kalau dah buka mana boleh biar lama-lama nanti rosak. Pastu shortening pun dah hampir nak expired bulan 5 nanti. Maklumlah jarang-jarang pakai shortening tu. Beli masa buat almond london raya tahun lepas.

Jadi aku buatlah Red Velvet Cake ni menggunakan buttercream..kali ni takde pakai cheesenya.

red velvet 1

Mencurahkan kekreativiti yang melampau kat atas kek menggunakan buttercream.

red velvet 3Bila buttercream tu ada lebih, sayang nak buang. Kira perabihlah semua sekali kat atas kek. Tu yang nampak sememeh sikit.

red velvet 2 

Potong dan makan tapi tak dapat menandingi kek red velvet dengan topping cheese!

1 ulasan:

Mami DindaBella berkata...

Hiasan cacamarba namanya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...