Pengikut

Ahad, 13 Mei 2012

Periuk Tekanan Noxxa

 

DSCN9063

Selain mesin Felcon yang menjadi kebanggaan aku. Satu lagi barang yang aku sayang pemberian dari suami tercinta adalah periuk tekanan Noxxa dari Amway ni. Beli dah bertahun-tahun dah tapi baru je pakai.

DSCN9065DSCN9066

Baru je sekali guna..terkial-kial jgk la aku nak menggunakannya dibantu oleh si suami. Orangnya cerewet..jadi setiap tindakan dia menggunakan periuk ni dirujuk dengan buku manual.

DSCN9067

Emmm paham sangatlah..jadi masa masak ritu tugas aku cuma memasukkan tulang aje ke dalam periuk tu. Tugas-tugas lain serahkan kepada dia.

DSCN9069DSCN9070

Periuk non-stick perlu di handle dengan berhati-hati agar salutannya tak tertanggal.

DSCN9071

Bila dah masukkan bahan utk memasak tinggalkan je lepas set timer. Siap masak nanti pandai-pandai la mengokok bagitau kita dah masak dan automatik di set ke warm macam periuk nasi tu.

DSCN9073

Hasilnya sup tulang aku siap dan boleh dimakan dalam masa 20 minit.

DSCN9072

DSCN9074

Kalau biasa tu..duduk la koooo tulang bertenggek atas dapur tu selama sejam ke dua jam. Itu belum lagi terbeli tulang lembu dah pencen/tua..lagi haruuuuuuuuu…

12 ulasan:

Hanis MY berkata...

wow mcm best je... sup tulang tu pun nampak mabeles...

Mami DindaBella berkata...

aikkk bukan hari tu nak let go ke periuk ni..ni tak laku la ni ye hehe..terkejut aku tgk betis sapa berbulu tadi ingat betis hang hehe..

memang pun aku biasa rebus gearbox dr mlm sampai ke pagi br lembut..

Bila Hati Azwani Berbicara berkata...

sayang plk nak jualll...kalu dah jual mmg tak beli dh yyg lain

muhammad riz berkata...

assalam...jika berminat untuk dapatkan buku koleksi resepi dengan menggunakan periuk noxxa..boleh PM sy...atau layari...https://www.facebook.com/profile.php?id=100003077907008

Unknown berkata...

Hahaha nk gelak ketawa dulu.... nk tanya lau nk masak nasi... nk tekan cm mana.... plz...

Unknown berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lynnda berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lynnda berkata...

Hahaha nk gelak ketawa dulu.... nk tanya lau nk masak nasi... nk tekan cm mana.... plz...

Lynnda berkata...

Hahaha nk gelak ketawa dulu.... nk tanya lau nk masak nasi... nk tekan cm mana.... plz...

Lynnda berkata...

Hahaha nk gelak ketawa dulu.... nk tanya lau nk masak nasi... nk tekan cm mana.... plz...

ibuyati berkata...

Jom join amway, rm95.40 dan yuran ni is REFUNDABLE kalau nak.

Lepas tuh beli lah barangan noxxa dan apa yg dimintai.

Rasa kalo maleh dah nak jd member, hah serahkan keahlian, daapat duit balik. Asalnya itulah niat di hati. Sudahnya tak jadi surrender, mcm rasa buruk siku...sudahnya jd ahli tegar jual barangan noxxa pada harga kaseh sayang...
Wasap akak: 019-2494819.

BERBALOI-BALOI ada periuk ni. Join kutu, byr ansuran pun boleh.

ibuyati berkata...


Sekarang, ahli baru boleh beli dgn harga RM614.80. Diskaun RM40 dari ahli lama. Tapi sampai May 2017 je ye...nak naik harga June 2017.

BERTINDAK CEPAT...

Duit banyak pun nak buat apa...ha..ha..ha...

Baik bagi hadiah kat diri sendiri atau pada org rumah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...