Pengikut

Ahad, 26 Ogos 2012

Trip ke langkawi 2012

Oleh sebab percutian kali ni mnggunakan 2 jenis pengankutan dan beberapa 'way'..banyak sikit la kena dibereskan.

Lagipun trip ni last minute punya plan. Raya hari tu baru plan. Banyak sikit la melibatkan kos terutamanya kos tiket kapalterbang.

4 orang dewasa terlibat dalam trip ni.

Perjalanana bermula dari kelantan. Jadi, aku yang kena balik ke kelantan.

Checklist;

Tiket balik ke kelantan belum beli lagi.

Tiket dari kelantan ke kuala kedah dah beli.

Tiket feri belum lagi, nanti beli kat sana. Harga berapa ye? Masih 18rm lagi ke..

Sewa kereeta kat sana dlm proses. Dah tanya jiran sebelah, orang langkawi. Abang ipar ada buat khidmta sewa kereta kat sana. Nak sewa kereta yang murah2 je..kalau takde cari je kat jetty kuah nanti.

Hotel, dah. Sewa kat malibest resort di pantai chenang untuk 2 malam. Tapi takdapat resort tepi pantai, dah penuh. Dah bayar deposit satu malam. Ingat nak ambik satu malam je pastu satu malam lagi nak cari kat tepi pantai...boleh gitu?

Trip kali ni ingat nak ambik island hopping. Kebanyakkan rega 35rm yang aku google. Tapi ada yang dapat rm25. Yang ni kena cari kat sana yang murah. Walk-in.

Cable car tu nanti kena naik waktu happy hour la murah sikit rm15. Taktau la abah dan ma aku nak naik ke tak. Abah aku dah tentu2 gayat. Apastu kesian plak diorang nak jalan naik tangga lepas gi kat jambatan gantung. Lenguh oii..aku yang muda ni pun tak mampu, kurang stamina.

Tiket kapalterbang dah beli dari langkawi ke kl.

Ada lagi ke yang penting dan tetinggal.oleh kerana ini kali ke 4 aku pegi langkawi, bolehla bayang2 sikit apa yang nak kena ada masa kat sana.

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 ulasan:

Mami DindaBella berkata...

Perghhh asik bercuti ke langkawi je ni.. Bulehla kirim gamat hidup sekor dua..

Bila Hati Azwani Berbicara berkata...

sekor dua je ke..ingatkan nak sekilo dua

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...